Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

  De meest gelezen blogs van 2021

  De meest gelezen blogs van 2021 We blikken met trots terug op het afgelopen jaar. Trots omdat we bij EP&C ondernemers konden helpen met de bescherming van hun innovaties. En natuurlijk ook trots op de kennis rond intellectueel eigendom die onze octrooigemachtigden deelden. Onze blogs zijn een goede manier om dit te doen. Wist u dat onze octrooigemachtigden dit jaar maar liefst 22 blogs hebben geschreven met interessante weetjes voor innoverende ondernemers? Lees mee met de blogs die het afgelopen jaar het meeste werden gelezen. We tellen af van 3 naar 1.

  3. Wat zijn de kosten voor modelrecht in Europa en wat krijgt u ervoor terug?
  Deze vraag horen we regelmatig. Reden genoeg dus voor Thomas Remmerswaal om er een blog aan te wijden. Modelrecht is een goede optie voor ondernemers die geen octrooibescherming kunnen realiseren of die met te hoge kosten te maken krijgen. Met modelregistratie legt u de vormgeving van uw innovatie vast. De kosten zijn een stuk lager dan bij een octrooi en toch biedt het bescherming tegen inbreuk van andere partijen. Modelregistratie is dus zeker het overwegen waard.

  2. Hoe maakt u een patentaanvraag betaalbaar voor start-ups?
  Octrooiaanvragen kosten nu eenmaal geld. En laat dat nu juist iets zijn dat start-ups vaak nog lastig voorhanden hebben. En dat terwijl een patent zorgt voor bescherming van de innovatie en de start-up daardoor interessanter wordt voor investeerders. Toch kunnen start-ups het één en ander doen om de kosten te drukken. Bijvoorbeeld door zelf een nieuwheidsonderzoek te doen. Of door een internationale PCT-aanvraag in te dienen. Lees alle tips voor start-ups in de blog van Mark Jolink.

  1. Unitair octrooi en UPC worden midden 2022 verwacht.
  Dit is onder voorbehoud, maar de verwachting is dat midden 2022 een nieuw octrooisysteem in werking treedt: het unitair octrooi. In deze blog legt Walter Hart uit wat het unitair octrooi en UPC precies zijn. Kort gezegd betekent het dat een Europees octrooi verkrijgen en handhaven eenvoudiger en goedkoper wordt. En de geografische dekking is ook nog eens relatief groot. Een grote stap vooruit dus. Houd onze berichten goed in de gaten. We laten het u weten als er nieuws is.

  Ook in 2022 blijven we onze kennis met u delen. Zijn er onderwerpen waarover u graag meer zou willen lezen? Laat het ons dan zeker weten!

  Ontvangt u onze blogs nog niet per e-mail en wilt u dat wel graag? Schrijf u dan in op www.epc.nl. En heeft u vragen? Op werkdagen is er in de namiddag altijd een octrooigemachtigde bereikbaar via de chat op onze website.

   

  New call-to-action

  Onderwerpen: ALGEMEEN, INNOVATIE, INTELLECTUEEL EIGENDOM, PATENT, OCTROOI