Heb ik wel de juiste keuzes gemaakt?

  U heeft de afgelopen jaren een grote portefeuille aan intellectuele-eigendomsrechten opgebouwd. Toch twijfelt u soms of uw bescherming wel echt goed in elkaar zit en of u die rechten op de meest efficiënte manier gebruikt. Uw belangrijkste octrooi mag in een rechtszaak absoluut niet onderuit gehaald worden door uw concurrent, maar is het octrooi wel sterk genoeg? En hoe zit het met uw octrooien van tien jaar geleden? Moet u die nog steeds behouden of leiden ze inmiddels tot onnodige kosten?

  Second opinion

  Als u twijfelt over deze dingen, dan is een second opinion een goed idee. Tijdens een second opinion lichten we uw portefeuille door en krijgt u inzicht in de sterke en zwakke plekken van uw intellectueel eigendom. Door die kennis op te frissen, kunt u betere beslissingen nemen over uw waardevolle bezittingen. Tijdens een second opinion stellen we onder meer het volgende vast

  • Hoe sterk uw intellectueel eigendom is;
  • Wat uw kansen zijn als iemand uw intellectueel eigendom aanvecht;
  • Welke rechten cruciaal zijn en welke rechten wellicht overbodig zijn;
  • Of de door u gevolgde octrooistrategie de beste manier is om het maximale te halen uit uw intellectueel eigendom.

  Objectief onderzoek

  Een second opinion begint altijd met een objectief onderzoek. Bij een groot onderzoek lichten we uw gehele octrooiportefeuille en octrooistrategie door. Bij een klein onderzoek bekijken we slechts één octrooiaanvraag. Een octrooigemachtigde onderzoekt uw vraagstuk van alle kanten en stelt vast of u op de goede weg bent. Zo leert u of de juiste aspecten van uw innovatie beschermd zijn en wat de kansen en risico’s zijn als uw recht onder vuur komt te liggen.

  Samen op zoek naar een oplossing

  De second opinion bestaat uit een uitgebreide analyse van uw vraagstuk én een aantal oplossingen. Hoewel we graag samen met u aan de slag gaan om uw positie te versterken is ons advies uiteraard vrijblijvend. Ons doel is in de eerste plaats om u te voorzien van informatie waarmee u de beste keuzes kunt maken voor uw intellectueel eigendom.