Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
  Nyske-Blokhuis_groot

  "Ik ben ook nog steeds de techneut die het leuk vindt om onder de motorkap te kijken"

  Nyske Blokhuis studeerde werktuigbouwkunde in Eindhoven en is sinds 2001 als octrooigemachtigde verbonden aan EP&C. Daarvoor werkte ze als ontwerper van machines en als schadeonderzoeker.

  Naast haar werk als octrooigemachtigde is Nyske actief betrokken bij de opleiding van beginnende en meer ervaren octrooigemachtigden. Aan de Universiteit van Maastricht bereidt ze kandidaat-octrooigemachtigden voor op het Europees examen met een opleiding die ze zelf mede heeft opgezet. Ze is bij deze universiteit gastdocent voor de masteropleiding Intellectual Property and Knowledge Management. Ook is ze docent bij de workshop Oral Proceedings van de European Patent Academy. Met coauteur Cees Mulder schreef ze het boek Smart in C: A simple and efficient methodology for Paper C of the European qualifying examination. Ook is Nyske coauteur van het boek Tactics for D, a methodology for EQE Paper D.

  Nyske is deskundig, toegankelijk, ondernemend en creatief. “Cliënten zien ons vaak als jurist. Na al die jaren ben ik ook nog steeds de techneut die het leuk vindt om onder de motorkap te kijken. Ik vind het boeiend en uitdagend om de technologie van klanten helemaal te doorgronden. De bescherming van hun rechten moet zo ruim mogelijk zijn. Daarom zoek ik altijd naar zoveel mogelijk variaties op een nieuw idee.

  Publicaties

  Epi/information 2/2010 – The Pitfalls in the Swamp – discussing the new Regulations for divisional applications at the European Patent Office

  IER 2017/5: Heeft beslissing G 1/15 van de Grote Kamer van beroep van het Europees Octrooibureau de problemen met deelprioriteit opgelost?
  (samen met Cees Mulder)

  Lees de artikelen die Nyske schreef voor ons blog.

  Boeken

  Nyske Blokhuis & Natasja Duhayon - True or False - A Methodology for the Pre-Examination of the EQE Nyske Blokhuis & Cees Mulder: Smart in C – A simple and efficient methodology for EQE paper C
  Cees Mulder & Nyske Blokhuis: Tactics for D – A methodology for EQE Paper D

  Nevenfuncties

  Non-resident teacher at Maastricht University, Faculty of Law
  Tutor at the European Patent Academy

  Nyske Blokhuis in de media

  2022 - Nederland octrooienland - NPO Radio 1 Villa BdB
  2022 - Octrooiaanvragen: Nederland doet mee in de top van Europa - NRC
  2022 - Leg je idee vast - De Ingenieur
  2022 - Open innovatie! Een kans of een valkuil? - Waterstofmagazine
  2021 -
  The valley of death: waarom redt de ene start-up het wel en de ander niet? - Emerce.nl