CAELUS HEALTH

Verkleinen kans op type 2 diabetes

Caelus

Ondanks de grote hoeveelheid onderzoek en medicatie is er wereldwijd nog steeds een groeiend aantal patiënten met Type 2 diabetes. Caelus Health ontwikkelt behandelmethoden die de kans op het ontstaan daarvan verkleinen bij mensen met overgewicht en hart- en vaatziekten. Dit doen ze met supplementen en behandelmethoden die zich richten op micro-organismen in de darmen, zoals de Eubacterium hallii.

Deze darmbacterie komt bij vrijwel iedereen voor en kan de insulineresistentie beïnvloeden. Mensen met een verhoogde resistentie lopen het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes. Een behandeling met E. hallii kan die resistentie verlagen en het risico op diabetes verkleinen.

Snelle communicatie en creatief meedenken

Voor een groeiend bedrijf in de life sciences is het van groot belang om het intellectueel eigendom goed vast te leggen. EP&C helpt Caelus Health daarom al jaren met het beschermen van producten en therapieën. Vanuit zijn ervaring in de life sciences kijkt octrooigemachtigde Mark Jolink op regelmatige basis mee naar de ontwikkelingen en innovaties en adviseert wat de meerwaarde daarvan is voor het bedrijf. CEO Lucas Sterkman: “We zijn in het bijzonder tevreden over de snelle communicatie en het creatief meedenken in gewone en minder gewone zaken.”

Leunend op een sterke octrooiportefeuille groeit Caelus Health gestaag en kon het samenwerkingen aangaan met grote internationale partners.