Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

  De meest gelezen blogs van 2022

  Meest gelezen blogs

  Dit gebeurde nog niet eerder in de geschiedenis van de EP&C-blogs. De meest gelezen blogs van het eerste half jaar van 2022 blijken ook de winnaars van het hele jaar te zijn. En dat is eigenlijk ook niet heel raar. Twee van de blogs gaan namelijk over onderwerpen die grote veranderingen teweeg brachten in 2022: nieuws over het unitair octrooi dat nu echt dichterbij komt en de fusie tussen EP&C/IPecunia en EP&C. Lees mee met de best gelezen blogs van 2022.

   

  3. Een maand in het leven van Formalities Officer Charlotte

  Wist u dat onze octrooigemachtigden ondersteund worden door Formalities Officers? Deze functies zijn heel belangrijk, omdat ze erop toezien dat, bijvoorbeeld, alle deadlines worden gehaald. Verder zorgen ze ook voor de administratieve ondersteuning bij een octrooiaanvraag.

  Charlotte Gerkes startte begin 2022 als Formalities Officer bij EP&C en deelt in deze blog haar eerste indruk. Van helemaal niks weten over octrooien tot ontdekken hoe leuk het is om als een van de eersten nieuwe uitvindingen voorbij te zien komen. Bent u uit het goede hout gesneden om Formalities Officer te worden? Doe de check in deze blog.

  2. Startschot voor unitair octrooi en Unitary Patent Court is gegeven

  De belangrijkste ontwikkeling in ons vakgebied is momenteel de oprichting van het unitair octrooi en het Unitary Patent Court. In deze blog legt Walter Hart uit dat het unitair octrooi een nieuw octrooi is, waarmee u in één keer uw innovatie in een groot deel van de EU beschermt. Dat is een belangrijke verandering als uw bedrijf te maken heeft met intellectueel eigendom. U krijgt een grotere geografische dekking aan lagere kosten.

  Ook de oprichting van het Unitary Patent Court (UPC) draagt bij aan de vereenvoudiging van het octrooisysteem. Deze nieuwe Europese octrooirechtbank neemt beslissingen in geschillen over de nieuwe unitaire octrooien en in bepaalde gevallen over bestaande Europese octrooien. Benieuwd wat de veranderingen inhouden voor u en wanneer het unitair octrooi en het UPC ingaan? Lees het in deze blog van Walter Hart.

  1. EP&C Patent Attorneys en IPecunia Patents gaan samen verder

  De absolute nummer 1 is de blog van Menno Ong over de fusie met het Limburgse octrooibureau IPecunia Patents. Menno omschrijft de samenwerking in zijn blog als het vinden van een relatie: wanneer je niet op zoek bent, juist dan kom je iemand tegen. Door de fusie tussen EP&C en IPecunia krijgen klanten nog meer expertise in, bijvoorbeeld, de chemie. Lees in deze blog meer over het verhaal achter de samenwerking en wat dat u als klant oplevert.

  Ook in 2023 blijven we u informeren over intellectueel eigendom via onze blogs. Zijn er onderwerpen waar u prangende vragen over heeft? Laat het ons zeker weten!

  Onderwerpen: ALGEMEEN, INNOVATIE, INTELLECTUEEL EIGENDOM, PATENT, OCTROOI