Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
  Robbert-Jan-de-Lang_groot

  "Wij moeten meedénken met de cliënt, niet meepráten."

  Robbert-Jan de Lang studeerde Scheikunde in Utrecht, en promoveerde daar vervolgens op een onderwerp in de organische synthese. Vanaf 2004 is hij aan EP&C verbonden als octrooigemachtigde. Daarvoor werkte hij onder meer als octrooigemachtigde bij KeyGene NV, een biotechnologiebedrijf. Robbert-Jan is all-round, ervaren Octrooigemachtigde op veel chemische gebieden, maar met focus op voedingstechnologie. Robbert-Jan heeft tevens ruime ervaring als onafhankelijk expert in diverse octrooigeschillen en bewijsbeslagen. 

  Robbert-Jan is lid van de Council 2020-2023 van het EPI (Institute of Professional Representatives) before the European Patent Office. Hij wordt hierin gesterkt door zijn ervaring als bestuurslid (2005-2018) en voorzitter van de Orde van Octrooigemachtigden (2014-2018). Vanuit die voorzittersrol heeft hij nog zitting in de Commissie van Acht voor Octrooien waarbij hij de overheid adviseert op ontwikkelingen op het gebied van octrooien.
  Robbert-Jan geeft regelmatig lezingen en colleges over verschillende onderwerpen op het gebied van IP.

  Robbert-Jan is meedenkend, overtuigend, concreet en breed geïnteresseerd. “Intellectueel eigendom is één van de onderdelen van de strategie van een bedrijf. Dat moet je als gemachtigde altijd goed voor ogen houden. Daarom ben ik erg nauw betrokken bij mijn cliënten. Want als een cliënt om een octrooi vraagt, terwijl hij daar feitelijk niets aan heeft, dan moet je daar als gemachtigde helder in zijn. En dan samen zoeken naar een andere oplossing voor de situatie. Wij moeten meedénken met de cliënt, maar niet meepráten.”

  JUVE Patent Netherlands

  JUVE Patent (Europees online platform over octrooien) publiceert jaarlijks de marktleiders van Europa. Robbert-Jan wordt aanbevolen als expert in biotechnologie en chemie.

  2022 | 2023

  IP stars handbook

  Elk jaar reikt het internationale tijdschrift Managing Intellectual Property (MIP) de ‘IP Stars’ uit. In de publicatie van 2023 is Robbert-Jan tot een van de IP Stars benoemd.

  Publicaties

  Lees de artikelen die Robbert-Jan schreef voor ons blog.

  2022 - Het opschorten van octrooibescherming voor westerse bedrijven in Rusland - RTL Z
  2022 - Nederlandse patenten in handen van Rusland - NPO Radio 1
  2020 - Faillissement overname tips expert waardeverlies octrooien - De Ondernemer
  2020 - Curator ziet waarde octrooien niet - next generation leadership (MT.nl)
  2020 - Exclusieve Club (pagina 56) - Advocatenblad Jaargang 100 | 4