Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

  Kern­waarde: mee­denken zit in ons bloed

  Kernwaarde meedenken zit in ons bloed

  EP&C heeft 10 eigenschappen die ons uniek maken. Het zijn de redenen waarom onze opdrachtgevers graag met ons samenwerken. In een serie blogs leggen we meer uit over deze eigenschappen. Aan de beurt is eigenschap #1: meedenken zit in ons bloed

  Het lijkt misschien een open deur: we denken mee. Als we dat niet zouden doen, wat heeft u dan aan ons als octrooibureau? Maar ons meedenken gaat verder dan alleen een goed octrooi schrijven. Soms raden we zelfs aan om geen octrooi aan te vragen. Ook kijken we kritisch naar uw innovatie, terwijl u misschien al dacht dat u klaar voor een octrooi was.

  Octrooigemachtigde is ook techneut

  Veel nieuwe klanten weten niet dat alle octrooigemachtigden bij EP&C zelf bèta’s zijn. We hebben allemaal een opleiding op het gebied van techniek, maar ook zijn er experts op het gebied van life sciences, (bio)chemie of biomedische wetenschappen.

  Hierdoor denken we niet alleen mee over de bescherming van de innovatie, maar ook over de innovatie zelf. Van polymeren tot windturbines en van medicijnen tot machines in de tuinbouw. Onze klanten kunnen dus al tijdens de ontwikkeling van een innovatie bij ons terecht, ook al is die nog niet klaar voor een octrooi. We denken mee over wat er beter kan, welke doorontwikkeling er nog mogelijk is en wat er anders moet om de uitvinding nieuw en innovatief te laten zijn.

  Van klanten die verder in het proces zijn, kennen we de volledige klanten- en octrooiportefeuille en houden we in de gaten wat concurrenten doen. Zo groeit ons meedenken mee met de ontwikkeling van onze klanten.

  Meer dan een noodzakelijke stap

  We zijn er bij EP&C blij mee dat klanten ons al vroeg in het proces weten te vinden. We kunnen dan vanuit strategisch oogpunt meedenken. Bijvoorbeeld of een octrooi of model wel moet worden ingediend en wat dan een goede timing is . Bel dus gerust als u nog volop in de ontwikkelingsfase zit. We gaan dan eerst met u brainstormen. Wat is er mogelijk qua bescherming, wat bestaat er al en hoe spelen we daar slim op in? En bovendien: hoe gaat u geld verdienen met dit octrooi? Door samen na te denken over de innovatie en bescherming, krijgt het octrooi een belangrijke plek in het ontwikkelproces. Dan wordt het meer dan een noodzakelijke stap voordat u de markt op kunt.

  Met huiswerk naar huis

  Bij EP&C verkopen we geen octrooien. We willen bieden wat een klant nodig heeft, en niet alleen wat een klant vraagt. Een octrooi moet namelijk waarde toevoegen aan uw bedrijf. Vaak is een octrooi dan een verstandige keuze, maar soms ook niet. En dan zeggen we dat. Ook dat is meedenken. We zijn positief kritisch richting onze klanten en sturen ze soms met huiswerk naar huis. Na alle voor- en nadelen af te hebben gewogen, beginnen we doelgericht aan een octrooiaanvraag. Vervolgens denken we mee over hoe het octrooi een zo breed mogelijke bescherming biedt en hoe de octrooiaanvraag betaalbaar blijft.

  Meedenken is voor mij persoonlijk ook een kwestie van eigenbelang. Het maakt mijn werk namelijk veel leuker wanneer ik vroeg in het proces betrokken ben bij een mooie innovatie met potentie. Zo kan ik echt iets bijdragen aan het succes van mijn klanten. Neem dus gerust contact met mij op. Ik denk graag met u mee!

  Onderwerpen: INTELLECTUEEL EIGENDOM, OCTROOI, Kernwaarde