Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN

  EP&C onder­steunt deep tech startups van HighTechXL

  EP&C ondersteunt deep tech startups van HighTechXLRijswijk, 7 februari 2022 – Octrooibureau EP&C Patent Attorneys gaat samenwerken met HighTechXL, venture builder van deeptech startups in de regio Eindhoven. HighTechXL brengt teams van ondernemers en technisch talent samen rond de meest geavanceerde technologie ter wereld.

  EP&C wordt partner van het HighTechXL-programma dat startups gedurende negen maanden laat uitgroeien tot zelfstandige ondernemingen. Deze startups gaan aan de slag met baanbrekende hightechtechnologieën van ondernemingen en organisaties als CERN, TNO, Philips, European Space Agency en andere wereldwijde innovators. Deeptech speelt een belangrijke rol bij economische vernieuwing en maatschappelijke transities met kennisgebieden als fotonica, nanotechnologie en kunstmatige intelligentie.

  Expertise delen in IP-module

  Bij het ontwikkelen, uitbouwen en op de markt brengen van technologie speelt intellectueel eigendom (IP) een sleutelrol. EP&C gaat de startups van HighTechXL ondersteunen door IP-expertise te delen. “We nemen de IP-module voor onze rekening in het HighTechXL-programma dat startups de nodige stappen laat doorlopen om uit te groeien tot zelfstandige ondernemingen. Daarnaast gaan we de startups als mentor adviseren en bijstaan met specifieke vragen”, aldus Michiel Ras, Nederlands en Europees octrooigemachtigde bij EP&C.

  Potentieel baanbrekende innovaties

  EP&C beschikt over gespecialiseerde kennis van deeptech. “We delen onze expertise graag zo breed mogelijk, uiteraard ook met startups. Het is belangrijk dat ze hun IP snel goed op orde hebben. Door deze vorm van samenwerking zijn we al in een vroeg stadium betrokken bij potentieel baanbrekende innovaties”, aldus Ras.

  Deep tech startup hoofdstad van de wereld

  HighTechXL wordt gesteund door de belangrijkste spelers op het gebied van deeptech binnen en buiten de Brainport-regio. Onder andere ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, BOM en TNO vormen een krachtig samenwerkingsverband rondom HighTechXL en haar startups. Deze alliantie heeft de ambitie om van Eindhoven de hoofdstad van de deeptech startups van de wereld te maken. Door samenwerkingen tussen multinationals, kmo's, onderzoeksinstituten en overheden mogelijk te maken stimuleert de alliantie innovatie en ondernemerschap.

  Onderwerpen: ALGEMEEN, INNOVATIE, HIGH-TECH, INTELLECTUEEL EIGENDOM, PATENT, OCTROOI