Grafisch element EP&C header
Grafisch element EP&C header ingeklapt
Grafisch element EP&C header ingeklapt

Your Business First

OCTROOIEN | MODELLEN
  Rudi-Riemens_groot

  "Als een octrooi zuiver beschreven is, kan alleen onwetendheid nog voor verwarring zorgen."

  Rudi Riemens studeerde werktuigbouwkunde in Enschede, en is sinds 1994 aan EP&C verbonden als octrooigemachtigde. Naast bovenstaande specialisaties heeft hij veel ervaring in bio-based product technology, machinebouw, druktechnologie, meet- en regeltechniek, maritieme techniek, gereedschappen en verpakkingen. In het kader van het wereldwijde netwerk van EP&C is Rudi verantwoordelijk voor de contacten in China. Naast octrooien, adviseert Rudi verder ook over modelbescherming, dat is gericht op het vastleggen van (uiterlijke) vormgeving.

  Rudi is een man met net zo veel oog voor detail als voor de grote lijn. “Over een zuiver en helder beschreven octrooi kunnen geen conflicten ontstaan. Als er aan duidelijkheid niets te wensen over is, kan alleen onwetendheid nog voor verwarring zorgen. Daarnaast vereist dit vak een scherp oog voor de essentie oftewel het meest wezenlijke deel van een idee, hoe complex of hoe simpel een idee ook is. Alleen dan kan een idee in zijn volle omvang optimaal worden beschermd. Want jij als gemachtigde moet er met je verhaal mede voor zorgen dat de wereld een zucht van verlichting slaakt dat deze uitvinding eindelijk is gedaan."

  Publicaties

  Lees de artikelen die Rudi schreef voor ons BL&G. Ook schrijft Rudi artikelen voor GoedemorgenGroente, een online platform voor de tuinbouw in de breedste zin van het woord. 

  2021 - Chinese bedrijven aan de haal met Nederlandse uitvindingen - BNR Nieuwsradio
  2020 - Corona lijkt definitieve doorbraak voor landbouwrobot - BNR Nieuwsradio
  2020 - Corona jaagt robotisering van land- en tuinbouw aan - Het Financieel Dagblad
  2020 - Van varken naar farmbot: de toekomst is aan de lucratieve landbouwrobot - Trouw
  2020 - Aspergerobot moet arbeidsmigrant loef afsteken - De Volkskrant
  2020 - Corona­virus dwingt tot bezinning over productielocatie - Het Financieele Dagblad