Wat doet een (Trainee) Formalities Officer?

Bij EP&C begeleiden we onze klanten bij de octrooiering van hun uitvindingen. Jij ondersteunt de octrooigemachtigden die hiervoor verantwoordelijk zijn. Je ziet erop toe dat alle stappen juist worden uitgevoerd, je bewaakt termijnen en deadlines, maakt dossiers aan, regelt vertalingen, hebt contact met agenten in het buitenland en dient de octrooiaanvraag in. Kortom: door jouw accurate ondersteuning lever je een belangrijke bijdrage aan de bescherming van Nederlandse uitvindingen in binnen- en buitenland. Samengevat zijn dit je taken:

 • Volledige administratieve ondersteuning en bewaking van het octrooieringsproces. Denk aan: rapportages versturen aan klanten, checken van documenten, mailbox beheren, vragen van klanten beantwoorden en deadlines bewaken.
 • Indienen van de octrooiaanvraag en verzorgen van alle vervolgstappen.
 • Contact met klanten, buitenlandse agenten en octrooiraden, zowel nationaal als internationaal.

Mirjam Dolstra, Formalities Officer: “Ik vind het fijn om gedetailleerd administratief werk te doen. Alles moet precies kloppen, zodat de procedure goed gaat. In dit werk los je soms een soort puzzel op. Als er ergens in het proces iets stagneert, vind ik het een sport om uit te zoeken waar het zit. Daar kan ik me echt in vastbijten.”

Nog meer weten over het werk? Lees dan hier een week in het leven van Formalities Officer van Houda el Qaiti-Sajia.

Wat biedt EP&C jou?

Dit is geen gewone administratieve baan. Je krijgt namelijk de kans om veel kennis op te doen over octrooiering. We werken je goed in en je volgt op kosten van EP&C een opleiding tot gecertificeerd Formalities Officer. En verder bieden we jou: 

 • Marktconform salaris.
 • Een 13e maand en 8% vakantiegeld.
 • Jaarcontract voor 37,5 uur per week met uitzicht op vast dienstverband.
 • Hybride werken.
 • Scholing via de EP&C Academy.
 • Aandacht voor vitaliteit. 

Wat heb je nodig?

Accuratesse staat bij jou voorop. Daarnaast ben je vasthoudend in het verkrijgen van de informatie die je nodig hebt. Deze combinatie zorgt voor een soepel proces waarbij je geen detail over het hoofd ziet en alle stukken tijdig en compleet klaar zijn. Verder heb je nodig:

 • Havo/vwo werk- en denkniveau of een mbo-opleiding in secretarieel, administratief of juridische richting.
 • Interesse in juridische procedures.
 • Ervaring met procesmatig administratief werk.
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels, ook schriftelijk.

Hoe is het om bij EP&C te werken?

Bij EP&C werken we in teams. Zo kun je van elkaar leren, elkaar motiveren en bijspringen als dat nodig is. Je draagt verantwoordelijkheid, maar je staat er niet alleen voor. Per groep van ongeveer vijf octrooigemachtigden is er een vast team van Formalities Officers. Bij EP&C werken 80 medewerkers, verdeeld over vier vestigingen in Nederland en België. Jij werkt deels thuis en deels op onze vestiging in Rijswijk.

EP&C heeft een gezellige en laagdrempelige sfeer. Er wordt met elkaar geluncht, gelachen en ook hard gewerkt. Je wordt in een team uitgebreid ingewerkt door collega’s en zo krijg je steeds meer eigen verantwoordelijkheid.

Mirjam Dolstra, Formalities Officer: “Ik voelde me gelijk heel welkom bij EP&C. Van de receptioniste tot de directeur: iedereen is aardig en laat elkaar in zijn waarde. Mensen gaan volwassen en respectvol met elkaar om. Er wordt veel georganiseerd voor wie dat leuk vinden; teamuitjes, kerstgala, bijeenkomsten in Teams. Het is heel vrijblijvend, maar het zegt iets over de sfeer dat er altijd veel mensen komen.”

Wil je werken als Formalities Officer bij EP&C?

Ben je enthousiast geworden en zie jij jezelf al staan tussen onze medewerkers? Stuur dan jouw cv en motivatie naar jobs@epc.nl t.a.v. Ellen Offenberg. Voor vragen kun je Ellen bereiken op telefoonnummer 070 - 414 54 42.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.